podkrepa na imunnata sistema

Как да помогнем на имунната система да бъде силна при смяна на сезоните?

Отива си лятото, идва есента… подкрепете имунната си система

Смяната на сезоните и резките температурни разлики са сериозен тест за нашата имунна система. Ако не вземем мерки навреме, рискуваме постоянно да страдаме от отпадналост, настинки, повишени нива на стрес, вирусни инфекции.

Как да подсилите имунната си система в сезона на настинките и вирусите?

Няма по-добро средство от засиления прием на витамини и антиоксиданти – както и конкретно на чесън. Това всеки го знае.Само че, си има тънкости, с които да предпазите максимално здравето си през студените месеци.

Отправете поглед към… Слънцето!

Освен да се храните с повече характерни за сезона плодове и зеленчуци, е много полезно да подберете храна, която тъкмо е събрала лъчите на лятното слънце. Като доматите през ранната есен например!

Есенните домати, грижливо отглеждани в градината, са изключителен имуностимулант и пробиотик. Освен това са богати на ликопен – червен пигмент, който е мощен антиоксидант и се съдържа и в човешката плазма, заради което приемът му е директно засилване на съпротивителните сили на организма.

Като цяло, плодовете и зеленчуците, попили енергията на слънчевите лъчи, са едно от най-мощните Ви оръжия срещу вирусите през есента и зимата.

Обърнете внимание на… семената на здравето

За подсилване на имунната система, повечето хора консумират предимно плодове, зеленчуци, хранителни добавки. И често пренебрегват семките.

Тъкмо в семките на дините, пъпешите и особено на тиквите се съдържат наистина фантастични вещества, които ги превръщат в страхотен имуностимулант.

Експерти горещо препоръчват консумиране на семена от тиква, именно за поддържане на имунитета, тъй като с тях се поемат концентрирани дози витамини А, С, B15 и магнезий. Интензивният им прием преборва и някои депресивни състояния през есента.

Може да пасирате тиквените семки в блендер и да ги смесите с мед, джинджифил, лимонов сок… Ще получите наистина страхотни за укрепване на организма смутита.

Пробвайте и хранителни добавки за имунитет през есента и зимата

Хранителните добавки са ефикасно решение за концентрирана подкрепа на имунната система. Препоръчваме Ви 3 изпитани продукта:

  • Антиоксиданти Zellschurtz – с цитрусов екстракт и богати на витамини A, C и E, те са лесноусвоими и цялостно укрепват организма
  • Fitline Activize добавките подкрепят тонуса и насищат организма с витамини
  • Power Coctail Junior – уникалната комбинация от 11 основни витамина, минерали и пробиотични фибри укрепва организма на детето, точно когато е важно да ходи редовно на училище.

Комбинирайте умно храните и хранителните добавки и определено ще подкрепите мощно организма си при смяна на сезоните – период, в който той е по-уязвим.

 

 

 

alkalna sreda

Алкален буфер за добро здраве

Калцият е много важен за поддържане на алкална среда в организма.
Раковите клетки се образуват и съществуват в кисела среда, бедна на кислород. Синергичното действие на микроелементи и витамини води до най-доброто им усвояване и до поддържане на алкален баланс.

Пропоръчителен FitLine продукт: FitLine Ресторейт.
Той действа като алкален буфер. Приема се по 1 чаена лъжица в 200 ml вода, вечер след хранене.

zashtita sus selen

Селенът предпазва

Селенът е минерал, който трябва да приемаме на ежедневна база. Той подсигурява здравето на имунната система.
Доказано е, че селенът индуцира ДНК възстановяването и синтеза в увредените клетки, за да възпрепятства разпространението на ракови клетки, както и да предизвика тяхната апоптоза (цикъл на самостоятелно разрушаване, при който тялото премахва анормалните клетки). Селенът си взаимодейства и с много протеини, включително и с глутатион пероксидазата, който е особено важен за защитата от ракови заболявания.

Препоръчителни FitLine продукти: FitLine Целшутц. Приема се по 1 супена лъжица дневно в 150-200 ml вода. FitLine Прошейп Амино – аминокиселини на капсули.

omega 3 za po-dobra funkciq na mozuka

Omega 3 с витамин В забавят стареенето на мозъка

По-високите нива на Омега-3 в организма засилват действието на ключовите за мозъка витамини от групата В. Това показва изследване на екип от учени от университетите в Кейптаун, Осло, Oксфорд и ОАЕ. Вече беше доказано, че приемът на фолиева киселина (В9), витамин B6 и B12 могат да забавят атрофията на мозъка и да подобрят състоянието на паметта.

Според учените витамините от група В са в състояние да контролират нивото на хомоцистеин в кръвта – вещество, чието високо съдържание води до увреждане на централната нервна система. Ефектът обаче е налице само при високи нива на Омега-3 мастни киселини в организма.

Смъртта на мозъчните клетки е характерна за хора в напреднала възраст и води до намаляване на мозъчна маса и развитие на когнитивни нарушения. Процесът често е съпроводен с отслабване на паметта и влошаване на познавателните функции. Това откритие дава сериозни основания да вярваме, че учените са на път да открият лек за коварната болест на Алцхаймер.

Fitline препоръчва:
Omega 3 в комбинация с Activize Oxyplus

Uspeh

Успех? А качеството на живот?

Някой беше нарекъл ХХ век векът на бързината и ускоряването. Какво да кажем за този, в който живеем сега? Забързан, динамичен, подчинен на работохолизма и на амбицията, свят, в който успехът е най-често преследвана цел. Да успееш във всичко и с цената на всичко – дори ценностите ни днес са обвързани с този стремеж.

Разбира се, това не е непременно лошо. Успехът дава много на успелия човек. Дори само желанието за успех е достатъчно силен двигател – развива сетивата ни, повишава жизнеността ни, увеличава постиженията. Това е начин да оцелеем и да се приспособим, но също така ни дава възможност да постигнем лична и професионална удовлетвореност.

Проблемът идва със забързаността. Живеем на бързи обороти, компромисно, живеем нездравословно. Започваме деня си с кафе на гладно, хапваме нещо на крак, между другото, а вечер, прегладнели, се нахвърляме върху всичко, което попадне пред очите ни. Забравяме простичката истина, че тялото ни се нуждае от редовно приемане на качествена храна, за да удържа на стреса и натоварването, на което го подлагаме ежедневно. Че доброто хранене е предпоставка за добро здраве. А здравето е в основата на физическия и душевен баланс, на щастието, което всеки от нас преследва. То е приоритет, който не бива да пренебрегваме, ако искаме да постигнем този баланс.

Fitline ви предлага лесен и ефективен начин за снабдяване на тялото с жизнено необходими микронутриенти. Нашите хранителни добавки съдържат балансирана комбинация от естествени, натурални съставки, които могат да се приемат заедно с всекидневната храна. Така неусетно менюто ни се обогатява и организмът ни получава това, от което се нуждае, за да поддържа едновременно умствена и физическа дейност, емоционално равновесие и добро здраве. Продуктите на Fitline са произведени по патентована технология като са спазени всички стандарти за високо качество и безопасност.

Грижата за здравето е лична отговорност и съзнателен избор, който всеки човек е способен да направи за себе си. Качеството на живота ни зависи от самите нас и ние сме тези, които решаваме дали да живеем компромисно и да се лишим от способността да се радваме на живота или да вземем нещата в свои ръце и да променим бъдещето.

logo

Обновен сайт Fitline

Здравейте скъпи приятели!

Добре дошли в обновения сайт на Fitline България – официален представител на продуктите на Fitline за страната. Очаквайте скоро много нови продукти и промоции.

За въпроси и предложения, моля, свържете се с нас или попълнете формата за Контакт по-долу:

Свържете се с нас