anti - aging krem s pupesh

Защо е важно да използваме анти-ейджинг крем?

Защо е важно да ползвате анти-ейджинг крем и да се доверите на регенериращата сила на природата?

С времето кожата се променя. Променят се нейната структура, нейната еластичност, нейният външен вид. Кожата става по-суха и се изтощава от контакта с разнообразни химикали,  мръсотия, твърде агресивни шампоани и душ гелове.

Естествено от това страдат най-вече дамите. Те искат да са вечно млади, ако може, или поне възрастта да не им личи чак толкова. Затова в по-зряла възраст, дамите често прибягват до ексфолираща козметика и разнообразни анти-ейджинг кремове за лице. Някои от тях дори се пристрастяват към ползването на всякакви мазила против суха кожа, само и само белезите на възрастта и бръчките да не са така видими.

Но възниква един съществен проблем…

Много от „вълшебните” кремове за кожа по-скоро я изтощават, отколкото подмладяват. А хидратиращият ефект е изненадващо краткотраен.

 Какво да предприемете?

Естествено най-важният съвет е, когато си купувате кремове за лице, да проучвате производителя внимателно. Трябва да сте сигурни, че съставките, вкарани в съответния козметичен продукт, са наистина качествени. Или поне, че няма да навредят на кожата и да предизвикат алергична реакция например.

Обаче реклами на козметика много. Всички рекламирани кремове за лице са „изключително ефикасни в борбата с бръчките и стареенето на кожата” и винаги постигат „тотално изглаждане на околоочния контур“.

Какво да правим? В такъв свят живеем.

Все пак, когато търсите анти-ейджинг крем, ще Ви бъде от полза да следвате някакъв достатъчно рационален принцип. Какъв да бъде той?

Разчитайте на жизнената сила на природата!

Наистина е важно. Толкова сме заситени с технологии и „специални съставки” с „мигновен мега ефект”, че забравяме природната мощ.

А именно в природата се съдържат най-ценните и укрепващи организма ни съставки.

Много хора са го проумели вече. По тази причина често си правят плодови маски за лице и се стараят да подхранват кожата си с натурални съставки.

 В някои анти-ейджинг кремове също има такива съставки.

Извлечени и концентрирани в удобен за употреба крем за лице, тези съставки постигат наистина завидни резултати в борбата с бръчките и раздразнената суха кожа.

Пример за това е все по-популярния анти-ейджинг крем с екстракт от кайсия и пъпеш. Екстрактът от кайсия е особено ефективен за поддържане на свежестта на кожата и за запазване на оптималните нива на хидратация. Защо?

Маслото от кайсии подобрява структурата на кожата

Кайсиевото масло действа овлажняващо и регенериращо на кожата. Кайсиите представляват изключителна природна комбинация от витамин А, витамин C, триптофан и калий. Конкретно триптофанът е аминокиселина, играеща ключова роля в биосинтеза на протеини. Калият пък е известен със своето общо укрепващо действие.

По тези причини кремът за лице с екстракт от кайсии оздравява значително структурата на кожата, предпазва епидермиса от загуба на влага, хидратира оптимално.

Камелия от Китай за здрава кожа

Анти-ейджинг кремовете с екстракт от листа на китайска камелия са козметичен продукт, в който има щипка екзотика и много полезни съставки. Ефективни са особено за хора в по-зряла възраст.

Защо?

След 30-годишна възраст човек започва да се нуждае от дълбоко проникваща козметика. От козметика не само с освежаващо, а и с по-мощно регенериращо действие. А екстрактът от листа на китайска камелия е наситен с полифеноли и танини, които проникват дълбоко през порите, като пречистват тъканите, укрепват капилярите и възстановяват еластичността на кожата. Дори подобряват цвета й, което мигновено подмладява общото й излъчване. И чрез комбинация с коензим Q10, се получава наистина подмадяващ крем за лице.

 В заключение

На пазара има безброй козметични продукти и анти-ейджинг кремове кой от кой „по-вълшебен”. Истината е, че рекламата и в този бранш по-скоро обърква, отколкото ориентира. Така де, не може всеки крем за лице да е „направо вълшебен”.

Затова генералният ни съвет е да си намерите доставчик на козметика за кожа и кремове за лице, на когото имате повече доверие, че ползва истински екстракти от плодове.

Плодовите екстракти са доказано най-ценните съставки на анти-ейджинг кремовете.

Защото няма нищо по-регенериращо от Природата, нали така?

Снимка: Karoline Soares

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *