podkrepa na imunnata sistema

Как да помогнем на имунната система да бъде силна при смяна на сезоните?

Отива си лятото, идва есента… подкрепете имунната си система

Смяната на сезоните и резките температурни разлики са сериозен тест за нашата имунна система. Ако не вземем мерки навреме, рискуваме постоянно да страдаме от отпадналост, настинки, повишени нива на стрес, вирусни инфекции.

Как да подсилите имунната си система в сезона на настинките и вирусите?

Няма по-добро средство от засиления прием на витамини и антиоксиданти – както и конкретно на чесън. Това всеки го знае.Само че, си има тънкости, с които да предпазите максимално здравето си през студените месеци.

Отправете поглед към… Слънцето!

Освен да се храните с повече характерни за сезона плодове и зеленчуци, е много полезно да подберете храна, която тъкмо е събрала лъчите на лятното слънце. Като доматите през ранната есен например!

Есенните домати, грижливо отглеждани в градината, са изключителен имуностимулант и пробиотик. Освен това са богати на ликопен – червен пигмент, който е мощен антиоксидант и се съдържа и в човешката плазма, заради което приемът му е директно засилване на съпротивителните сили на организма.

Като цяло, плодовете и зеленчуците, попили енергията на слънчевите лъчи, са едно от най-мощните Ви оръжия срещу вирусите през есента и зимата.

Обърнете внимание на… семената на здравето

За подсилване на имунната система, повечето хора консумират предимно плодове, зеленчуци, хранителни добавки. И често пренебрегват семките.

Тъкмо в семките на дините, пъпешите и особено на тиквите се съдържат наистина фантастични вещества, които ги превръщат в страхотен имуностимулант.

Експерти горещо препоръчват консумиране на семена от тиква, именно за поддържане на имунитета, тъй като с тях се поемат концентрирани дози витамини А, С, B15 и магнезий. Интензивният им прием преборва и някои депресивни състояния през есента.

Може да пасирате тиквените семки в блендер и да ги смесите с мед, джинджифил, лимонов сок… Ще получите наистина страхотни за укрепване на организма смутита.

Пробвайте и хранителни добавки за имунитет през есента и зимата

Хранителните добавки са ефикасно решение за концентрирана подкрепа на имунната система. Препоръчваме Ви 3 изпитани продукта:

  • Антиоксиданти Zellschurtz – с цитрусов екстракт и богати на витамини A, C и E, те са лесноусвоими и цялостно укрепват организма
  • Fitline Activize добавките подкрепят тонуса и насищат организма с витамини
  • Power Coctail Junior – уникалната комбинация от 11 основни витамина, минерали и пробиотични фибри укрепва организма на детето, точно когато е важно да ходи редовно на училище.

Комбинирайте умно храните и хранителните добавки и определено ще подкрепите мощно организма си при смяна на сезоните – период, в който той е по-уязвим.

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *