Задава се грипна епидемия!

Защитата: Биофлаваноиди и селен плюс витамините А, С и Е

Какво представляват биофлаваноидите?

Биофлаваноидите са имунната система на растенията. Представляват химически съединения, които растенията образуват, за да предпазят клетките си от увреждания.

Биофлаваноидите са особено силни антиоксиданти.

Когато се храним с пресни плодове и зеленчуци, приемаме онези биофлаваноиди, които влияят положително върху нашата имунна и антиоксидантна защита, улесняват изхвърлянето на токсични метали от организма и осигуряват профилактика срещу някои видове рак.

Антиоксидантите обикновено играят заедно в един отбор, което е много важно. Необходимо е, например да има комбинация на витамините Е и С, които заедно с бета каротин (провитамин А) обезвреждат оксидантите, натрупващи се в организма под влияние на вредни фактори от околната среда, стрес, физическо напрежение и др.

Това е т.нар. синергизъм на антиоксидантите.

В комбинация витамините А, С и Е забавят стареенето, стимулират дейността на ендокринните жлези, повишават съпротивителните сили на организма и осигуряват стабилна имунна система.

Селенът е жизнено важен антиоксидант. Необходим ни е за правилното функциониране на панкреаса и тъканната еластичност. Особено важен е за работата на щитовидната жлеза, която контролира метаболизма. Незаменим е при изграждането на силна имунна система.

Отборът, съставен от витамините А, С и Е, биофлаваноиди и селен, ви гарантира перфектна антиоксидантна защита за деня.

Хранителната добавка FitLine Zellschutz Antioxy (Фитлайн Целшутц Антиокси) ви дава сигурност за качество и перфектно решение на проблема със защитата на организма през зимните месеци при настинки и грип.

Всеки човек в съвременния свят е отговорен за своето добро здраве чрез балансирано хранене и набавяне на необходимите жизненоважни хранителни вещества.

Най-добрият начин да бъдем здрави е да предотвратим болестта.

Доверете се на висококачествени хранителни добавки, които осигуряват пълноценен прием на най-важните антиоксиданти, за да сте здрави и с високо самочувствие.

Галина Терзиянова

 

 

Може да научите повече за продукта и да поръчате от тук – Zellschutz Antioxy или директно на телефон за бърза поръчка: 0888 702 953

zashto da priemame hranitelni dobavki

Водя здравословен начин на живот! Защо е нужно да приемам хранителни добавки?

Защо да приемате хранителни добавки и какви са основните ползи от участието им в хранителния режим?

Необходими ли са за здравето ни хранителни добавки, ако водим здравословен начин на живот, храним се правилно и имаме добър и силен ген?

Това е въпрос, който все повече хора си задават във връзка с развитието на научните изследвания и пазара на хранителни добавки.

Знаем, че в основата на доброто здраве, форма и самочувствие са балансираното хранене, пълноценният сън, регулярната двигателна активност и умението да се справяме със стреса. Ако дори един от тези елементи излезе извън баланс, това веднага се отразява на здравето ни.

С храната, ако се храним разнообразно, очакваме да получаваме всички витамини, минерали и микроелементи, необходими на организма.

Въпреки това обаче, необходимостта някои вещества да се взимат допълнително под формата на добавки, не отпада. Тяхната основна роля е да запълнят неизбежните празнини в диетата ни. Колкото и да не ни се вярва, има доста причини да получим дефицит на някои важни хранителни вещества:

 • Десетилетия на интензивна експлоатация на почвата и използването на торове и химикали водят до изчерпване на запасите от микроелементи и до техния недостиг в хранителните продукти.
 • Всеки човек има различен метаболизъм и възможности за усвояване на хранителни вещества.
 • Диетите, които спазваме, макар и с идеята, че са здравословни, могат да доведат до липса, и то хронична, на важни нутриенти. Това се отнася най-вече до вегетарианството и веганството, а също така и при продължително постене или гладуване.
 • Възрастовите промени също са причина за възникване на необходимост от взимане на конкретни хранителни добавки.
 • При активни тренировки често се получава дефицит на цинк и магнезий.

Хранителните добавки биха могли да са ни от полза, както за усилено трениращи спортисти, така и за хора с умерена двигателна активност, с наднормено тегло и за всички – с профилактична цел.

В зависимост от целите ни, разнообразните видове хранителни добавки могат успешно да подпомогнат:

 • баланса на витамини и минерали в организма,
 • превантивните мерки срещу износване на ставите.

Конкретно в състава на хранителните добавки за спортисти се набляга  най-вече на протеини, въглехидрати и аминокиселини.

За разлика от специализираните хранителни добавки, които преследват конкретна и обикновено спортна цел, универсалните са полезни, независимо от целите:

 • Витамини и минерали – имат общоукрепващо действие за организма
 • Кардиопротектори – приемат се за по-добра сърдечна дейност
 • Хондропротектори – приемат се за профилактика на опорно-двигателната система. Облекчават регенерацията на ставите и смазването на хрущялите.
 • Пробиотици – подобряват и оздравяват вътрешния микробен баланс на организма
 • Омега 3 – есенциални мастни киселини, които играят ключова роля за гладкото протичане на редица биохимични процеси в организма
 • Коензим Q10 ключов компонент на всяка клетка, който взима участие в обработката на над 90% от клетъчната енергия
 • Зелените „суперхрани“ – в тях сякаш е попила жизнената сила на Земята, защото се отличават с изключително висока концентрация на натурални хранителни вещества, които са лесно смилаеми и наситени с витамини и минерали
 • Биофлавоноиди – силно активни химични съединения, част от групата на антиоксидантите, които възпрепятстват формирането на свободни радикали, като по този начин забавят процесите на стареене и дори намаляват риска от поява на злокачествени тумори

Хранителните добавки не са лекарство. Въпреки това е препоръчително  лекар или диетолог да определи точно от какви добавки се нуждаете, за да повлияете положително на организма и здравето си. Той ще направи необходимите изследвания, и ще Ви предпише най-подходящото, взимайки предвид състоянието на здравето Ви и условията на живот.

Снимка: Dan Gold

anti - aging krem s pupesh

Защо е важно да използваме анти-ейджинг крем?

Защо е важно да ползвате анти-ейджинг крем и да се доверите на регенериращата сила на природата?

С времето кожата се променя. Променят се нейната структура, нейната еластичност, нейният външен вид. Кожата става по-суха и се изтощава от контакта с разнообразни химикали,  мръсотия, твърде агресивни шампоани и душ гелове.

Естествено от това страдат най-вече дамите. Те искат да са вечно млади, ако може, или поне възрастта да не им личи чак толкова. Затова в по-зряла възраст, дамите често прибягват до ексфолираща козметика и разнообразни анти-ейджинг кремове за лице. Някои от тях дори се пристрастяват към ползването на всякакви мазила против суха кожа, само и само белезите на възрастта и бръчките да не са така видими.

Но възниква един съществен проблем…

Много от „вълшебните” кремове за кожа по-скоро я изтощават, отколкото подмладяват. А хидратиращият ефект е изненадващо краткотраен.

 Какво да предприемете?

Естествено най-важният съвет е, когато си купувате кремове за лице, да проучвате производителя внимателно. Трябва да сте сигурни, че съставките, вкарани в съответния козметичен продукт, са наистина качествени. Или поне, че няма да навредят на кожата и да предизвикат алергична реакция например.

Обаче реклами на козметика много. Всички рекламирани кремове за лице са „изключително ефикасни в борбата с бръчките и стареенето на кожата” и винаги постигат „тотално изглаждане на околоочния контур“.

Какво да правим? В такъв свят живеем.

Все пак, когато търсите анти-ейджинг крем, ще Ви бъде от полза да следвате някакъв достатъчно рационален принцип. Какъв да бъде той?

Разчитайте на жизнената сила на природата!

Наистина е важно. Толкова сме заситени с технологии и „специални съставки” с „мигновен мега ефект”, че забравяме природната мощ.

А именно в природата се съдържат най-ценните и укрепващи организма ни съставки.

Много хора са го проумели вече. По тази причина често си правят плодови маски за лице и се стараят да подхранват кожата си с натурални съставки.

 В някои анти-ейджинг кремове също има такива съставки.

Извлечени и концентрирани в удобен за употреба крем за лице, тези съставки постигат наистина завидни резултати в борбата с бръчките и раздразнената суха кожа.

Пример за това е все по-популярния анти-ейджинг крем с екстракт от кайсия и пъпеш. Екстрактът от кайсия е особено ефективен за поддържане на свежестта на кожата и за запазване на оптималните нива на хидратация. Защо?

Маслото от кайсии подобрява структурата на кожата

Кайсиевото масло действа овлажняващо и регенериращо на кожата. Кайсиите представляват изключителна природна комбинация от витамин А, витамин C, триптофан и калий. Конкретно триптофанът е аминокиселина, играеща ключова роля в биосинтеза на протеини. Калият пък е известен със своето общо укрепващо действие.

По тези причини кремът за лице с екстракт от кайсии оздравява значително структурата на кожата, предпазва епидермиса от загуба на влага, хидратира оптимално.

Камелия от Китай за здрава кожа

Анти-ейджинг кремовете с екстракт от листа на китайска камелия са козметичен продукт, в който има щипка екзотика и много полезни съставки. Ефективни са особено за хора в по-зряла възраст.

Защо?

След 30-годишна възраст човек започва да се нуждае от дълбоко проникваща козметика. От козметика не само с освежаващо, а и с по-мощно регенериращо действие. А екстрактът от листа на китайска камелия е наситен с полифеноли и танини, които проникват дълбоко през порите, като пречистват тъканите, укрепват капилярите и възстановяват еластичността на кожата. Дори подобряват цвета й, което мигновено подмладява общото й излъчване. И чрез комбинация с коензим Q10, се получава наистина подмадяващ крем за лице.

 В заключение

На пазара има безброй козметични продукти и анти-ейджинг кремове кой от кой „по-вълшебен”. Истината е, че рекламата и в този бранш по-скоро обърква, отколкото ориентира. Така де, не може всеки крем за лице да е „направо вълшебен”.

Затова генералният ни съвет е да си намерите доставчик на козметика за кожа и кремове за лице, на когото имате повече доверие, че ползва истински екстракти от плодове.

Плодовите екстракти са доказано най-ценните съставки на анти-ейджинг кремовете.

Защото няма нищо по-регенериращо от Природата, нали така?

Снимка: Karoline Soares

lechenie na zapek pri deca

Запек при децата

Как да предотвратите хроничен запек при детето си?

Хроничен запек при малки деца може да стресне всеки родител. Ако детето ви често се държи по коремчето, боли го и е постоянно нервно, това определено са тревожни симптоми за запек и проблеми с перисталтиката.

Запекът при бебетата и съвсем малките деца се овладява лесно главно по 2 причини:

 • Малките деца са повече време до родителя, който може да забележи симптомите веднага – например ако детето прилягва, докато ходи по голяма нужда, ако често го боли коремчето или ако е по-изнервено от обикновено, е много вероятно да има проблем именно с перисталтиката.
 • Родителят може лесно да овладее нещата с подходяща храна или раздвижване на детето – например запекът при бебета много често се преборва с гимнастика на детето.

Само че, ако Вашето дете е по-голямо, нещата се усложняват!

По-големите деца може да не се оплачат, ако коремчето ги заболи леко. Освен това тяхното ежедневие по-трудно може да бъде контролирано. През деня те ходят на училище, понякога се хранят с junk food, имат разнообразни преживявания, които могат да ги стресират.

И всяко едно от тези неща може да доведе до запек, който пък след време да стане хроничен. Ще бъде добре, ако разберете навреме, че Вашето дете не може да се изходи по голяма нужда и да вземете необходимите мерки –  да го поставите на диета или да започнете да му давате нужния медикамент. Например хранителната добавка Basics, богата на фибри, екстракти от разнообразни плодове, млечно-кисели бактерии, ценни билкови екстракти…

Ами ако не знаете за стомашния проблем на детето си?

Ако не разберете навреме, че детето не ходи редовно по голяма нужда?

Тогава усложненията може да са по-сериозни и накрая да се стигне до необходимост от тежко лечение на хроничен запек при детето.

 Какво да правите, за да избегнете тази ситуация?

За да не опирате често до силен пробиотик при хроничен запек, наблегнете на превантивните мерки. Те касаят режима на хранене и движение на детето.

 Ето няколко съвета за предотвратяване на хроничен запек при деца:

 • Най-очевидното: периодично давайте на детето си разхлабващи храни – разбира се, без да прекалявате. Просто се грижете в менюто му да има и храни и напитки, подпомагащи перисталтиката. Например плодови, сокове, плодове /специално киви/, боза, тиква
 • Постарайте се да разнообразявате менюто на детето – каквито и „гениални здравословни рецепти против запек и за здраве” да сте срещали, нищо не може да замести балансираното меню и разнообразната храна
 • Направете конкретна промяна в менюто на детето – анализирайте с какво се храни то обикновено и действайте фокусирано. Ограничете съдържащите захар продукти и наблегнете на тези, с богато съдържание на фибри – плодове, зеленчуци, цели зърна, витамини и вода
 • Погрижете се детето да се движи повече. В много случаи, просто по-интензивното движение решава проблемите със запека при малки деца. Гимнастиката за бебета също действа добре на тяхната перисталтика.

 

Не изпадайте в паника, ако детето Ви не ходи по голяма нужда известно време. Причината често е прозаична и лесно отстранима. Но също така, не чакайте твърде много проблемът да се реши сам. Консултирайте се за детското меню или дори  вземете подходяща хранителна добавка за деца. Защото от безобидно неразположение и подуване на корема, запекът при малки деца може да се превърне в по-сериозен здравословен проблем.

 

 

podkrepa na imunnata sistema

Как да помогнем на имунната система да бъде силна при смяна на сезоните?

Отива си лятото, идва есента… подкрепете имунната си система

Смяната на сезоните и резките температурни разлики са сериозен тест за нашата имунна система. Ако не вземем мерки навреме, рискуваме постоянно да страдаме от отпадналост, настинки, повишени нива на стрес, вирусни инфекции.

Как да подсилите имунната си система в сезона на настинките и вирусите?

Няма по-добро средство от засиления прием на витамини и антиоксиданти – както и конкретно на чесън. Това всеки го знае.Само че, си има тънкости, с които да предпазите максимално здравето си през студените месеци.

Отправете поглед към… Слънцето!

Освен да се храните с повече характерни за сезона плодове и зеленчуци, е много полезно да подберете храна, която тъкмо е събрала лъчите на лятното слънце. Като доматите през ранната есен например!

Есенните домати, грижливо отглеждани в градината, са изключителен имуностимулант и пробиотик. Освен това са богати на ликопен – червен пигмент, който е мощен антиоксидант и се съдържа и в човешката плазма, заради което приемът му е директно засилване на съпротивителните сили на организма.

Като цяло, плодовете и зеленчуците, попили енергията на слънчевите лъчи, са едно от най-мощните Ви оръжия срещу вирусите през есента и зимата.

Обърнете внимание на… семената на здравето

За подсилване на имунната система, повечето хора консумират предимно плодове, зеленчуци, хранителни добавки. И често пренебрегват семките.

Тъкмо в семките на дините, пъпешите и особено на тиквите се съдържат наистина фантастични вещества, които ги превръщат в страхотен имуностимулант.

Експерти горещо препоръчват консумиране на семена от тиква, именно за поддържане на имунитета, тъй като с тях се поемат концентрирани дози витамини А, С, B15 и магнезий. Интензивният им прием преборва и някои депресивни състояния през есента.

Може да пасирате тиквените семки в блендер и да ги смесите с мед, джинджифил, лимонов сок… Ще получите наистина страхотни за укрепване на организма смутита.

Пробвайте и хранителни добавки за имунитет през есента и зимата

Хранителните добавки са ефикасно решение за концентрирана подкрепа на имунната система. Препоръчваме Ви 3 изпитани продукта:

 • Антиоксиданти Zellschurtz – с цитрусов екстракт и богати на витамини A, C и E, те са лесноусвоими и цялостно укрепват организма
 • Fitline Activize добавките подкрепят тонуса и насищат организма с витамини
 • Power Coctail Junior – уникалната комбинация от 11 основни витамина, минерали и пробиотични фибри укрепва организма на детето, точно когато е важно да ходи редовно на училище.

Комбинирайте умно храните и хранителните добавки и определено ще подкрепите мощно организма си при смяна на сезоните – период, в който той е по-уязвим.

 

 

 

alkalna sreda

Алкален буфер за добро здраве

Калцият е много важен за поддържане на алкална среда в организма.
Раковите клетки се образуват и съществуват в кисела среда, бедна на кислород. Синергичното действие на микроелементи и витамини води до най-доброто им усвояване и до поддържане на алкален баланс.

Пропоръчителен FitLine продукт: FitLine Ресторейт.
Той действа като алкален буфер. Приема се по 1 чаена лъжица в 200 ml вода, вечер след хранене.

zashtita sus selen

Селенът предпазва

Селенът е минерал, който трябва да приемаме на ежедневна база. Той подсигурява здравето на имунната система.
Доказано е, че селенът индуцира ДНК възстановяването и синтеза в увредените клетки, за да възпрепятства разпространението на ракови клетки, както и да предизвика тяхната апоптоза (цикъл на самостоятелно разрушаване, при който тялото премахва анормалните клетки). Селенът си взаимодейства и с много протеини, включително и с глутатион пероксидазата, който е особено важен за защитата от ракови заболявания.

Препоръчителни FitLine продукти: FitLine Целшутц. Приема се по 1 супена лъжица дневно в 150-200 ml вода. FitLine Прошейп Амино – аминокиселини на капсули.

omega 3 za po-dobra funkciq na mozuka

Omega 3 с витамин В забавят стареенето на мозъка

По-високите нива на Омега-3 в организма засилват действието на ключовите за мозъка витамини от групата В. Това показва изследване на екип от учени от университетите в Кейптаун, Осло, Oксфорд и ОАЕ. Вече беше доказано, че приемът на фолиева киселина (В9), витамин B6 и B12 могат да забавят атрофията на мозъка и да подобрят състоянието на паметта.

Според учените витамините от група В са в състояние да контролират нивото на хомоцистеин в кръвта – вещество, чието високо съдържание води до увреждане на централната нервна система. Ефектът обаче е налице само при високи нива на Омега-3 мастни киселини в организма.

Смъртта на мозъчните клетки е характерна за хора в напреднала възраст и води до намаляване на мозъчна маса и развитие на когнитивни нарушения. Процесът често е съпроводен с отслабване на паметта и влошаване на познавателните функции. Това откритие дава сериозни основания да вярваме, че учените са на път да открият лек за коварната болест на Алцхаймер.

Fitline препоръчва:
Omega 3 в комбинация с Activize Oxyplus

Uspeh

Успех? А качеството на живот?

Някой беше нарекъл ХХ век векът на бързината и ускоряването. Какво да кажем за този, в който живеем сега? Забързан, динамичен, подчинен на работохолизма и на амбицията, свят, в който успехът е най-често преследвана цел. Да успееш във всичко и с цената на всичко – дори ценностите ни днес са обвързани с този стремеж.

Разбира се, това не е непременно лошо. Успехът дава много на успелия човек. Дори само желанието за успех е достатъчно силен двигател – развива сетивата ни, повишава жизнеността ни, увеличава постиженията. Това е начин да оцелеем и да се приспособим, но също така ни дава възможност да постигнем лична и професионална удовлетвореност.

Проблемът идва със забързаността. Живеем на бързи обороти, компромисно, живеем нездравословно. Започваме деня си с кафе на гладно, хапваме нещо на крак, между другото, а вечер, прегладнели, се нахвърляме върху всичко, което попадне пред очите ни. Забравяме простичката истина, че тялото ни се нуждае от редовно приемане на качествена храна, за да удържа на стреса и натоварването, на което го подлагаме ежедневно. Че доброто хранене е предпоставка за добро здраве. А здравето е в основата на физическия и душевен баланс, на щастието, което всеки от нас преследва. То е приоритет, който не бива да пренебрегваме, ако искаме да постигнем този баланс.

Fitline ви предлага лесен и ефективен начин за снабдяване на тялото с жизнено необходими микронутриенти. Нашите хранителни добавки съдържат балансирана комбинация от естествени, натурални съставки, които могат да се приемат заедно с всекидневната храна. Така неусетно менюто ни се обогатява и организмът ни получава това, от което се нуждае, за да поддържа едновременно умствена и физическа дейност, емоционално равновесие и добро здраве. Продуктите на Fitline са произведени по патентована технология като са спазени всички стандарти за високо качество и безопасност.

Грижата за здравето е лична отговорност и съзнателен избор, който всеки човек е способен да направи за себе си. Качеството на живота ни зависи от самите нас и ние сме тези, които решаваме дали да живеем компромисно и да се лишим от способността да се радваме на живота или да вземем нещата в свои ръце и да променим бъдещето.

Александър Георгиев с подкрепата на Fitline

Александър Георгиев с подкрепата на Fitline

Александър Георгиев с подкрепата на Fitline на Европейско първенство по бокс! Успех!