Zellschutz

Kомплексът ACE представлява мощни антиоксиданти, забавящи процеса на стареене. Участват в тъканното дишане, стимулират дейността на ендокринните жлези, повишават съпротивителните сили на организма.

Биофлаваноидите са особено силни антиоксиданти. Те представляват химически съединения, които растенията образуват, за да се предпазят клетките от увреждания. Биофлаваноидите се свързват с токсичните метали в организма и ги извеждат от него.

Селенът е жизнено важен антиоксидант, особено в комбинация с витамин С и витамин Е. Необходим е за правилното функциониране на панкреаса и тъканната еластичност. Той е особено важен за работата на щитовидната жлеза, която контролира метаболизма ни.

целшутц

Activize

Има един фактор, който може да определи по-добре от всеки друг колко здрави сте в момента. Той се нарича хомоцистеин. Това е вид протеин, който в идеалния случай присъства в много малки количества в кръвта.

При неоптимално хранене се натрупва в кръвта, като увеличава риска от над 50 заболявания, сред които инфаркт, инсулт, някои видове рак, диабет, депресия и болестта на Алцхаймер.

Хомоцистеинът сам по себе си не е толкова опасен. Организмът го превръща в най-важния антиоксидант.

Проблемът е там, че ако не получаваме с храната оптимално количество витамини В ензимите, които превръщат хомоцистеинът в полезни вещества, не действат ефективно и равнището му се покачва до застрашителни размери.

Тялото лесно може да изчисти хомоцистеина от кръвта, ако получава достатъчно количество витамини В.

Витамините от група В са важни и за кръвообразуването, нервната система и концентрацията.